Napoved radijske oddaje za dne 13.4.2017



Drage poslušalke in poslušalci,

v naši oddaji, 13.4. ob 20.00 uri, vam želimo predstaviti nekaj dogodkov, ki so se zvrstili ob počastivi Svetovnega dne Romov, ki ga praznujemo 8.aprila.
V oddaji boste lahko izvedeli tudi namen obiska Komisarja za zaščito manjšin, ki te dni gostuje v Sloveniji. G. Blaž Kovač nam bo v telefonskem intervjuju zaupal kakšno predstavo je Komisar dobil glede na videno situacijo romskih naselij v Sloveniji ter na vsa poročila, ki jih v Svet Evrope pošilja slovenska vlada glede izboljšanja situacije romske skupnosti v Sloveniji.
Ker minevajo 3 leta od otvoritve prve romske gostilne v Evropi, bomo imeli to čast, da z enim izmed ustanoviteljev Romani Kafenave, z g. Simončičem, spregovorimo o prvih korakih omenjene gostilne in kako gostilna obratuje po 3 letih.
G. Haris Tahirović pa bo v oddaji tudi spregovoril o dogajanju v parlamentu, kjer bodo potekala pogajanja političnih strank o možnostih spremembe zakona o romski skupnosti, ki že od samega nastanka dviguje veliko prahu in namesto, da je v korist romski skupnosti jo ta le razdvaja.
To in še veliko več boste slišali v oddaji, ki jo bo vodil mladi sodelavec Ibro. Informativni oddaji  pa bo sledila tudi Multi - kulti, ki je prepoznavna po odlični romski glasbi, katero vodi Kemal.

Oddajo lahko spremljate na naslovu: www.anglunipe.si

Do slišanja,
ekipa RIC

Ni komentarjev: