Dragi poslušalci, v tokratni oddaji vam bomo predstavili poročilo ključne romske organizacije v Svetu Evrope, ERTF (European Roma and Travellers Forum) o položaju Romov v Republiki Sloveniji. Iz omenjenega poročila se bomo predvsem osredotočili na kritike in opažanja predstavnikov organizacije ERTF, ki so lani obiskali Slovenijo in nekaj romskih naselij.
Govorili bomo predvsem o diskriminaciji romske skupnosti s strani Ministrstev in uradov, ki so nekako zadolžene, s strani Sveta Evrope za izboljšanje položaja romske skupnosti, predvsem bivanjskih razmer, da bi se potem lahko osredotočali še na reševanje položaja izobraževanja, zapolitev idr. Na okrogli mizi so bili uradniki in predstavniki države, s strani Rominje in evropske poslanke Soraye Post okrcani, da je stanje v RS nevredno človeka in da glede na poročila, ki jih RS pošilja v Svet Evrope čisto navzkrižje in prirejanje resnice.
Da pa ne bomo govorili samo negativnih stvari, bi želeli poslušalce obvestiti tudi, da se bliža največji praznik romske skupnosti in to je Dan Romov, katerega praznujemo 8.aprila. Ob tem prazniku bo v Sloveniji potekalo tudi več prireditev izmed katerih pa nekako izstopata dve in sicer prireditev s provokativnim naslovom Svetovni dan Rominj, ki bo v Mariboru in pa Svetovni dan Romov  v Zlatem zobu v Ljubljani. Glavna zvezda obeh pripreditev pa bo sama Kraljica romske glasbe Esma Ređepova.
Tako dragi poslušalci ste vabljeni k poslušanju, saj bomo napovedali tudi kdaj bo potekalo žrebanje za 3 vstopnice za koncert Esme Ređepove, ki bo gostovala 8.4.2016 ob 19.00 -Dvorišče Etno kluba Zlati zob (Dvorec Selo, Zaloška cesta 69, Ljubljana).                                                                                                Naj omenimo še to, da bo veselo druženje v Mariboru z Kraljico romske glasbe brez vstopnine. Več izveste, če nas boste poslušali v četrtek, 10.03. ob 20-i uri na spletni strani www.anglunipe. si , lahko pa nas boste poklicali tudi v oddajo v živo in nam povedali vaše mnenje ali pa nekomu samo zaželeli glasbeno željo. Telefonska št. na katero bomo dosegljivi je :  +386 (0)59 901 47 97. in mobilni +386 70 431 949


Dragone romalen ašunen amaro roamano thaj tumaro Romrngo radio  Aglunipe  tajsa katar 20:00časo điko 22:00 šaj te akrnamen šaj te pišinen amenge.

Do slišanja, ekipa RIC

Ni komentarjev: