Dan Romov v Puconcih

Puconci, 12. april 2014



Zveza romske skupnosti Umbrella-Dežnik, v sodelovanju z RKD Zelena dolina in občino Puconci, je ob svetovnem dnevu Romov 12. aprila izvedla večji kulturni dogodek v občini Puconci.
Proslava je združila člane Zveze ter starostno raznoliko romsko in ne-romsko populacijo iz vseh regij Zveze, iz katerih prihajajo člani Zveze ter tudi drugih romskih organizacij, k udeležbi pa je bila povabljena tudi širša javnost. Dogodek, ki se je odvijal na športnem igrišču Osnovne šole Puconci, je s svojim nagovorom otvoril župan občine Puconci, g. Ludvik Novak.




Program proslave, ki je bil zelo pester in družbeno ter starostno raznoliko obarvan so popestrili tudi člani RKTŠD Amari bas z dvema plesoma, Romsko društvo Ređina iz Lendave je z mladima nadebudnima pevkama in plesom članic, dvignil na noge marsikaterega obiskovalca prireditve, v okviru organizacije Razvojnega zavoda so nastopile ljudske pevke Žlahtna kapljica s tremi skladbami, ki so članice KTD Dolina in Folklorna skupina iz društva upokojenk Puconci, ki so nastopile z spletom plesov. Za konec pa so program popestrili člani VKITŠD s skečem »Kuča puna smeja in nevoul«, katerega avtor je Mišo Kontrec.

Namen tovrstnega dogodka je ohranjanje romske identitete, kulture in dediščine, medkulturno druženje, predstavitev kulturnih dejavnosti članov Zveze in povezovanje s širšo populacijo. 

Novico pripravila: Tatjana Bjekić
 



Ni komentarjev: