RAZPISUJETA LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO POEZIJO






Društvo Romski informacijski  in znanstveno-raziskovalni center Slovenije Anglunipe,
Linhartova cesta 13, Ljubljana
Zveza Romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik,
Litijska cesta 81/A, Ljubljana

RAZPISUJETA

LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO POEZIJO

z naslovom:

»Brez meja«

Poezijo bo ocenjevala štiričlanska komisija, ki jo sestavljajo Haris Tahirović (predsednik Društva Anglunipe – RIC in strokovnjak za romski jezik), Vesna Anđelković (dramska igralka), Saša Gajić (predsednik Zveze srbske diaspore  v Sloveniji)  in Marko Nežič (publicist in literat).

Na natečaju lahko sodelujejo mladi pesniki do izpolnjenega 30. leta starosti ne glede na etnično pripadnost, vendar so vrata odprta tudi starejšim, ki nas bodo s pesmimi še posebej prepričali. Sodelujejo lahko torej pripadniki romske skupnosti kot tudi pripadniki večinske populacije pod pogojem, da se pesmi dotikajo romske tematike in/ali angažirano stopajo v dialog z aktualnim dogajanjem v zvezi z diskriminacijo in kršenjem človekovih pravic. Pesmi lahko oddate v romskem ali v slovenskem jeziku.

Kako sodelovati?
Pošljete nam največ tri pesmi do vključno 10.4.2013 na naslov drustvo.anglunipe@gmail.com v word formatu. Dokument s pesmimi označite s šifro in ga priložite email sporočilu, označenem z zadevo: Za literarni natečaj. V spremnem pismu navedite svoje kontaktne podatke (ime in priimek, letnico rojstva, naslov bivališča in telefonsko številko ter šifro).

Natečaj se bo zaključil s slovesno razglasitvijo rezultatov komisije in podelitvijo nagrad najboljšim trem pesnikom in sicer na literarnem večeru Brez meja, ki ga bomo predvidoma izpeljali 20.4.2013 v Hostlu Celica v Ljubljani. Na literarnem večeru se boste udeleženci natečaja lahko s svojimi avtorskimi pesmimi tudi predstavili. Izbrane pesmi bodo kasneje izšle v pesniški zbirki v dvojezični izdaji, torej v slovenskem in v romskem jeziku.


VABLJENI K SODELOVANJU!
Ekipi Društva Anglunipe – RIC
in Zveze Umbrella - Dežnik