Visoka stopnja konferenca ZN o krepitvi vloge žensk


Visoka stopnja konferenca ZN o krepitvi vloge žensk
Sporočilo za javnost, ki jih poslanec Lívia Járóka

Evropski poslanec Lívia Járóka sodeloval na visoki ravni odseka Združenih narodov za človekove pravice z naslovom "Moč, ki so pooblaščene žensk". Na povabilo Navanethem Pillay, visoka komisarka Združenih narodov za človekove pravice, ženske so voditelji po svetu so se zbrali v palači narodov v Ženevi razpravljali o preobrazbeno vlogo žensk v družbi in politiki, kot ključnega elementa demokracije in dobrega upravljanja .

Lívia Járóka, podpredsednik Odbora Evropskega parlamenta za pravice žensk in enakost spolov, je sodeloval v delovni večerji v prisotnosti žensk ZN veleposlanikov in visokega komisarja ZN za človekove pravice. Pri razpravi, Járóka je predstavila okvir EU za nacionalne strategije vključevanja Romov ter poudarila, da je to year bi Evropski parlament nameni resolucijo posreduje položaju romskih žensk ter spodbujanje njihove socialne vključenosti. Kot je imenovan za poročevalca dokumenta, je izrazila upanje, da bo njena priporočila za učinkovito izvajanje okvira in izboljšanje položaja romskih žensk prispevalo k doseganju otipljivih in globoke spremembe, do konca tega desetletja.

Nato so gostje izmenjajo svoje poglede na spodbujanje enakosti spolov in vlogo žensk transformativno voditeljev na visoki ravni odseka Združenih narodov za človekove pravice. Lívia Járóka je govorila o vprašanjih "stekleni strop" blokiranje karierno napredovanje žensk, plačah med spoloma ter usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, saj so dejavniki, ki izhajajo iz manjšega števila žensk voditeljev. Med drugim Kassym-Jomart Tokayev, generalni direktor v Uradu Združenih narodov v Ženevi, Vesna Pušić, podpredsednik vlade Republike Hrvaške, Ruth Dreifuss, nekdanji predsednik švicarske konfederacije in Tawakkol Karman, Nobelova nagrajenka za mir so se udeležili visoki ravni dogodek.





Za dodatne informacije:

Urad za poslanca Lívia Járóka: +32-228-47218

Pripravil: Tahirović Haris


EPP Group in the European ParliamentPetra TAVASZAssistant
Press and Communications - Hungarian Press
EPP Group in the European Parliament

ASP 04H258
Rue Wiertz
B-1047 Bruxelles

Phone : +32-2-28 43012
LOW T03076
Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg

Phone : +33-3-881 76667
e-mail : petra.tavasz@europarl.europa.eu