50 NAJBOLJ ODGOVORNIH ZA KRIZO V DRŽAVI

KDO SO NAJBOLJ ODGOVORNI ZA KRIZO V DRŽAVI?? ZRCALCE, ZRCALCE NA STENI POVEJ!
V teh dneh, politični veljaki in strankarski navdušenci na dolgo in široko razpravljajo, kdo je najbolj zaslužen za to ali ono stvar v tej državi. Dragi tovariši in tovarišice - halooooo!!!Tisti, ki ste zafurali državo in  imeli 20 let časa , da bi nam državljanom izpolnili preproste obljube, se kitite s perjem in dragulji, pobirate zasluge za vse, kar ste poropali in pospravili, zdaj ste se kar naenkrat spomnili, kaj vse bi naredili za to državo!!!! Haloooooo! Tako ne gre in ne more iti več naprej. Imeli ste dovolj časa in preveč! Zafurali, oropali, izropali in tajkunizirali ste vse, kar se je dalo, pojdite zdaj na smetišče zgodovine! (avtor: Anglunipe)

Na spodnji povezavi najdete tudi fotografije vseh 50 ljudi, ki so najbolj zaslužni za to, kar imamo. KRIZO! LAKOTO! REVŠČINO! IZROPANE NARAVNE ZAKLADE SLOVENIJE! in še in še bi naštevali. Spodnjo lestvico smo si sposodili v reviji REPORTER.

http://www.skupaj.si/sites/default/files/50%20odgovornih%20za%20krizo.pdf

Danilo Tiirk
Po nekoliko nenavadnem predsedniku Janezu Drnovšku in nekdanjem partijskem šefu Milanu Kučanu smo na čelo države postavili moža, o katerem smo upali, da bo prispeval k prelomu s tranzicijsko navlako. Po vrsti potez, s katerimi se je postavljal le na eno politično stran, po izjavi o drugorazrednosti Hude Jame,diplomatskem škandalu z nuncijem..., je sodu izbila dno podelitev odlikovanja nekdanjemu šefu politične policije - Tomažu Ertlu. V času krize bi res potrebovali državnika, ki bi združeval državljane različnih svetovnih, političnih, verskih prepričanj in nazorov, a dobili smo politika, ki se, denimo, niti ne trudi zbujati videza, da lovi ravnotežje med političnimi tabori.

Janez Drnovšek
Podobno kakor Milan Kučan je krojil usodo Slovenije od leta 1992 do 2007: najprej kot premier, po letu 2002 pa kot predsednik države. Zamudil je priložnosti, da bi veliko prej in odločneje izvedli strukturne reforme, s katerimi bi državo bolj odprli tujim investitorjem. Prav tako je zamudil priložnost, da bi Slovenija že prej postala članica Nata in OECD, ter jo tako uvrstil na varnejšo stran sveta. Upravljanje gospodarstva in družbenih podsistemov je prepustil omrežjem, ki izvirajo iz prejšnjega sistema, prav tako se ni odločneje zoperstavil prisklednikom, ki so se prisesali na državne jasli. Njegova največja napaka je bila izbira Gregorja Golobiča za najtesnejšega političnega sodelavca, zaradi česar so se veljaki v LDS »pobili med sabo «, še preden jo je zapustil, po njegovem odhodu pa je stranka dokončno razpadla.
VEČ SI PREBERITE NA SPODNJI POVEZAVI!!!