Drage poslušalke in poslušalci,


tokratno oddajo bomo v celoti namenili v spomin naši nedavno preminuli kraljici romske glasbe Esmi Ređepovi.
V oddaji bomo spregovorili o njenem življenju in delu. Esma ni bila samo glasbenica, temveč je bila tudi dolgoletna borka za pravice Romov. Pri komaj pri enajstih letih se je zapisala v zgodovino makedonske glasbe kot prva pevka, ki je na Radiu Skopje zapela tradicionalno romsko pesem in od takrat se je njena kariera samo povzpenjala.
Po vsem svetu jo cenijo kot pevko, ki je romsko glasbo popeljala v svet . Leta 2013 so Esmi, ki so jo označevali za glasbeno ambasadorko sveta, v Makedoniji podelili tudi najvišje državno priznanje na področju umetnosti.
Več  novic o njeni dolgoletni glasbeni karieri in dobrodelnosti boste deležni v naši oddaji, 15.12.2016 s pričetkom ob 20.00 uri.

Ašunovalen tajsa ko amro romano radijoi Anglunipe ka da amari godi pali amari romani kraljica Esma Ređepova so voj krgja so voj muklja amenge palo sa e, Roma ki sasti E vropa  leke ko anav tajsa kataro  o  časo 20:00 điko 22:00 ašunen tumaro Romano radio ANGLUNIPE .Do povezave  na naš spletni radio Anglunipe pridete preko spletne strani www.anglunipe.si.

Ekipa: RIC

Ni komentarjev: