Drage poslušalke, dragi poslušalke!


V tokratni radijski oddaji Anglunipe, ki bo na sporedu dne 10.11.2016 smo za vas pripravili nekaj aktualnih novic vezanih za romsko skupnost. Romi v Dobruški vasi naj bi z veseljem pričakali vodo v cisternah, Romi v Ribnici pa so zaskrbljeni, saj se voda v njih lahko pokvari in zmrzne. Ukrep vlade – odgovor na sodni proces, ki poteka na evropskem sodišču za človekove pravice – je še daleč od rešitve.
Spregovorili bomo tudi o Združeni Levici, ki je pripravila predlog novele zakona o romski skupnosti. Po desetletju veljavnosti zakona se je izkazalo, da so potrebne spremembe pri načinu financiranja osnovne infrastrukture v romskih naseljih (vode, komunalnih storitev…), kar bi rešili z višjo občinsko povprečnino za Rome. Vsi poslušalci pa boste deležni novic iz dogodkov kot so Svetovni dan romskega jezika in literarnega večera z naslovom »V Sožitju«, ki so potekali pod okriljem Zveze romske skupnosti Umbrella-Dežnik in Romskega informacijskega centra Anglunipe Ljubljana.

Zveza romske skupnosti Umbrella-Dežnik in Romski informacijski center Anglunipe pripravlja izdajo zmagovalnih in izbranih poezij, ki so zadnje dve leti sodelovale v literarnem natečaju. Izbrane poezije bodo dvojezične v romskem in slovenskem jeziku. Za sam konec naj vam še napovemo Nacionalni posvet »Prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji« , ki bo11. november 2016 na Brdu pri Kranju. Vse to in še mnogo aktualnih novic samo ta četrtek 10.11. s pričetkom točno ob 20. uri zato nas poslušajte.


Dragone romalen  tajsa ko tumaro radijo, Anglunipe - RIC.

Tajs 11.10. 2016  neve nevepija ko tumaro radio, Anglunipe - RIC maj but katar o pučipe pale amare, Rma kaj i Slovenija kerel maj bari diskriminacija bašo legoro bešiba khera thaj kaj krena diline thaj, Evropako sudo palo manušipe bašo o phaj golese o rajo prezdento o, Miro Cerar  gelo te dikel sar bešena, Roma. maj but ko tumaro radijo

Savezi romengo Umbrella- Čadori kerga  romengoro dive pali romani Čhib dive so krolpes ki sa i luma kaj sasa thaj amare piđarutne sikaven o rajo, Demir Ljatif profesori thaj o rajo, dr. profesori Trajko Petkovski em rajni dr, profesorka Vera Klopčič.
Maj but tajsa ko radijo em aver nevepija.


AŠUNENAMEN KO TUMARO RADIO ANGLUNIPE -RIC TAJSA KATARO 20:00 ĐIKO 22:00 THAJ MULTI KULTI ROMANI MUZIKA KO : WWW. ANGLUNIPE.SI
ĐIKO AŠUNIPE



Do slišanja Tatjana in Haris.


Ni komentarjev: