Drage poslušalke, dragi poslušalci!


V tokratni oddaji, ki bo na sporedu dne 17.11.2016 smo za vas pripravili nekaj aktualnih novic, ki so vezane za romsko skupnost in življenje samih Romov. Tokrat bomo spregovorili o nacionalnem posvetu z naslovom »Prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji«, ki je potekal 11. novembra 2016 na Brdu pri Kranju. Na posvetu so spregovorili o tem, katere so omejitve in prepreke, kdo potrebuje dodatno pomoč in spodbude, kateri koraki so prioritetni in kako lahko vsak sam pripomore k izboljšanju stanja. Cilj posveta ni zgolj izmenjava izkušenj, ampak predvsem ob tesnejšem povezovanju in sodelovanju vseh udeležencev oblikovati konkretne kratkoročne rešitve ter predloge in priporočila za nadaljnje delo. Ker se je posveta udeležila tudi naša radijska ekipa Anglunipe smo za vas pripravili tudi odlomek na nacionalnem posvetu, kjer je predsednik vlade go. Miro Cerar nagovoril vse prisotne.

Dragone romalen ko 17.11.2016 ki tumari romani emisija ko, Radio Anglunipe kaprva o pučibe kataro  evladako prezidento kataro leso dikipe kaj sas ke romane tana thaj diklja sar bešena amare. Roma o rajo Miro Cerar thaj o legrutne palo projekto SIFO ROMA , Savo legarol o urado palo manjina ki Slovenija maj but ko radio Anglunipe ka šunen thaj romani muzika Multi Kulti, kataro  o časo 20:00 điko 22:00 ko www.anglunipe.si  fes anglunipe

Điko ašunipe.

Tudi tokrat smo za vas pripravili tudi drugi del oddaje multi kulti, kjer smo za vas pripravili sveže glasbene novice in odlično romsko glasbo, zato nas poslušajte.


Do slišanja ,

radijska ekipa Anglunipe.








Ni komentarjev: