Društvo Romski informacijski  in znanstveno-raziskovalni center Slovenije Anglunipe,
Linhartova cesta 13, Ljubljana


Zveza Romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik,
Litijska cesta 81/A, Ljubljana
                      

RAZPISUJETA

LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO POEZIJO ali KRATKO ZGODBO

z naslovom:

»V sožitju«


Na natečaju lahko sodelujejo vsi ne glede na starost in etnično pripadnost. Sodelujejo lahko torej pripadniki romske skupnosti kot tudi pripadniki večinske populacije pod pogojem, da se pesmi ali zgodbe dotikajo romske tematike. Pesmi/zgodbe lahko oddate v romskem ali v slovenskem jeziku.

Kako sodelovati?
Pošljete nam največ tri pesmi/zgodbe do vključno 31.10.2014 na naslov drustvo.anglunipe@gmail.com v word formatu. Dokument s pesmimi označite s šifro in ga priložite email sporočilu, označenem z zadevo: Za literarni natečaj. V spremnem pismu navedite svoje kontaktne podatke (ime in priimek, letnico rojstva, naslov bivališča in telefonsko številko ter šifro).

Poezijo  in kratke zgodbe bo ocenjevala tričlanska komisija, ki jo sestavljajo HarisTahirović (predsednik Društva Anglunipe – RIC in strokovnjak za romski jezik), Vesna Anđelković (dramska igralka) in Robert Mohorič (dolgoletni sodelavec Društva Anglunipe in projektni sodelavec na Radiu Študent)


Natečaj se bo zaključil s slovesno razglasitvijo rezultatov komisije in podelitvijo simboličnih nagrad najboljšim trem izbranim na literarnem večeru »V sožitju«, ki bo 05.11.2014 ob 19h v Upravni hiši SEM-a (Slovenski etnografski muzej), Metelkova 2 v Ljubljani, kjer se boste udeleženci natečaja lahko s svojimi avtorskimi deli tudi predstavili.


VABLJENI K SODELOVANJU!
Ekipi Društva Anglunipe – RIC
                                                    in Zveze Umbrella - Dežnik


Ni komentarjev: