KONCERT OB SVETOVNEM DNEVU ROMOV



KONCERT OB SVETOVNEM DNEVU ROMOV
9. april 2013, Cankarjev dom, Gallusova dvorana
Imer Traja Brizani &Amala
Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija
Že več kot 40 let, od leta 1971, Romi vsako leto 8. aprila po vsem svetu praznujejo. Tako bomo mednarodni dan Romov tudi na RTV Slovenija obeležili z velikim koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.Nastopila bosta oba hišna orkestra, tako Simfonilni kot Big Band RTV Slovenija, skupaj z legendarno romsko skupini Amala, ki jo vodi neutrudni Imer Traja Brizani, glasbenik, ki je s Kosova prišel v Slovenijo že davnega leta 1980.Brizani je z Amalo posnel že celo vrsto plošč in svoj program predstavil na mnogih koncertnih prizoriščih tako doma kot v tujini. Tokrat bo romsko ljudsko glasbo kot tudi nekatere svoje hite predstavil z velikim orkestrom RTV Slovenija, Amalo ter številnimi izvrstnimi gosti, med katerimi izstopa španski flamenko kitarist Diego Cortez jr. s svojim kvartetom ter večinštrumentalistka Bajsa Arifovska (Makedonija) in pevec Mija Muratović(Srbija). Koncertni program bo predstavljen v povsem novih preoblekah za veliki orkester, ki ga sestavljata Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija. Priredbe so prispevali Matjaž Mikuletič, Aleš Avbelj, Jani Golob in Črt Sojar Voglar. Vse skupaj pa bo potekalo pod taktirko dirigenta Patrika Grebla.
Obeta se večer nepozabnih romskih napevov v izvedbi najboljših orkestrskih glasbenikov in solistov, ki ga bo posnela Televizija Slovenija, v živo pa prenašal Prvi programa Radia Slovenija.

Vljudno vabljeni!
S spoštovanjem,

Imer Traja Brizani
skladatelj, univ. dipl. muzikolog
Tel:        +38640812594
E-mail:  traja@brizani.si
Web:     www..brizani.si
t;margin-left:0cm;line-height:11.9pt;background:white;orphans: auto; text-align:start;widows: auto;-webkit-text-size-adjust: auto;-webkit-text-stroke-width: 0px; word-spacing:0px'>Web:     www..brizani.si


Objavil: Romsko društvo RIC