Vladna komisija sprejela predlog programa ukrepov za Rome

Foto Foto servis

Seja komisije vlade za zaščito romske skupnosti, na kateri so med drugim potrdili predlog Nacionalnega programa ukrepov za Rome.

Ljubljana, 23. novembra - Vladna komisija za zaščito romske skupnosti je danes sprejela predlog nacionalnega programa ukrepov za Rome za obdobje 2010-2015. Kot je po seji komisije povedal minister za šolstvo in predsednik komisije Igor Lukšič, bo sedaj predlog šel v razpravo s Skupnostjo občin Slovenije in Združenjem občin Slovenije ter z romskimi organizacijami.

No bomo videli kaj bo novi predlog, če bo sprejet, prinesel dobrega za Rome. Ali pa bo zakon zopet na strani avtohtonih Romov. Ali bodo imela ostala romska združenja v RS tudi možnost odločanja in sprejetje njihovih članov v Svet romske skupnosti. Pri sprejetju proračuna pa nikjer ne upoštevajo ali so Romi avtohtoni ali priseljeni Romi temveč upoštevajo celotno romsko populacijo na območju RS, katerih pa je od 10 000 -12 000. Pustimo se presenetiti, upamo pa da bo tokrat presenečenje pozitivno za VSO romsko populacijo??????????????????????

Ni komentarjev: