Haris Tahirović ustanavlja romski informativni center

Romski novinar,Bogdan Miklič

Haris Tahirović

Haris Tahirović ( foto: Bogdan Miklič )

Novinar in romski aktivist Haris Tahirovič, doma v Ljubljani, ustanavlja romski informativni center, ki naj bi zaživel v Ljubljani.

Informativni center bo namenjen vsem slovenskim Romom, zaživel pa naj bi zaradi potreb po informiranju na področju sociale, šolstva, kulture.

“Obveščali jih bomo o dogodkih, ki so povezani z Romi. Izpostavljali bomo težave romskih naselij, informirali bomo javnost, vladne in nevladne organizacije v Sloveniji in drugod po svetu. Organizirali bomo seje za romska društva. V prihodnosti nameravamo izdajati tudi romski časopis, kjer bodo povzeti vsi dogodki iz romskega sveta. Prisotna bodo tudi skupna druženja, predstavljanje društev, podpora romskim umetnikom, kjer bodo lahko predstavili svoja dela” pravi Haris Tahirović, ki dodaja, da bo omenjeni center težave Romov izpostavil tudi varuhinji človekovih pravic, če bo to potrebno. Pomoč pa bodo Romi dobili tudi glede razpisov na projekte.

Romsko društvo Anglunipe meni da je informativni center v Ljubljani, kot prestolnici, več kot potreben .Društva, ki so podprla odprtje informativnega centra v Ljubljani, bodo lahko izpostavljali konkretne težave, ki jih imajo v njihovih občinah.

Ni komentarjev: