Pust in pustne maske



Ljubljana; 04.03.2014

V  prostorih Romsko informativnega centra v Ljubljani smo na pustno soboto, dne 01.03.2014, uspešno izvedli delavnico za otroke, na temo » Pust in pustne maske ».


Pust je čas, ko se ljudje napravimo v pustno šemo, maškaro. Mentorici Tatjana in Maja sta najprej raziskali, kakšne želje imajo otroci za izdelavo mask, nazadnje pa sta se odločili slediti njihovim idejam in notranjem glasu. To se je izkazalo za najboljše.


Udeležili so se otroci iz različnih etničnih kultur in starosti. Vsak od njih je izdelal svojo pustno masko, mlajši otroci so zelo aktivno poslikavali, barvali, rezali, lepili med tem ,ko so starejši otroci izdelovali pustni kostum Lego kocka, posladkali pa so se z odličnimi pustnimi krofi.
  
Pred vsem smo želeli, da bi bili otroci dejavni soustvarjalci veselega rajanja in upamo,da smo bili uspešni pri izdelavi mask in bomo s skupnimi močmi odgnali zimo in priklicali pomlad. Manjkalo pa ni dobre volje, zabave in smeha.

 
Za nami je pustno obarvana delavna sobota, ki je bila poplačana z srečnim otroškim nasmehom, kot lahko vidite iz fotografij. Izdelki naših najmlajših bodo razstavljeni v prostorih društva Anglunipe na Linhartovi 13 v Ljubljani.


Novico pripravila: Maja Jelenc
Fotografije: Haris Tahirović

Ni komentarjev: