V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

Ljubljana - Delovati je začel Romski informacijski center Ljubljana, ki bo informacijsko, socialno, izobraževalno in kulturno središče za potrebe romske skupnosti v Ljubljani.

V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

Center bo namenjen druženju, informiranju ter spoznavanju romske kulture in identitete, je pojasnil predsednik Romskega društva Anglunipe Haris Tahirović.


Integracija romske skupnosti ter njihovo informiranje


"Informativni center smo v sodelovanju z Radiem Študent pripravili v okviru evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti," je dejal Tahirović in dodal, da bo osnovna dejavnost centra predvsem integracija romske skupnosti ter njihovo informiranje.


V informativnem centru bo potekalo informiranje romske populacije na področju šolstva, kulture in tekočega reševanja romske problematike. Deloval pa bo še na področjih vzgoje in izobraževanja, socialnega dela, kulture in medijev ter športa in rekreacije.

Del sredstev bodo pridobili iz projektov in razpisov


Romski informacijski center bo komuniciral z mestno občino in drugimi institucijami, sodeloval pa bo tudi z vsemi drugimi pomembnimi faktorji, ki so zadolženi za reševanje romske tematike. Center se bo delno financiral iz projektov in razpisov, delno pa iz pripadajočega skupnega proračuna Sveta romske skupnosti RS, je dejal Tahirović.


Dodal je, da je pri odprtju Romskega informacijskega centra pomagalo tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, začetno delovanje in nakup osnovne opreme pa sta podprla tudi Urad za narodnosti RS in Svet romske skupnosti RS.

STA

Foto: Simon Plestenjak/siol.net

Ni komentarjev: