Svetu romske skupnosti predseduje Marjan Drvarič

Romski novinar,Bogdan Miklič

Murska Sobota - Svet romske skupnosti je v ponedeljek izvolil novo vodstvo. Predsednik sveta je postal dosedanji podpredsendik Marjan Drvarič, nova podpredsednika pa sta Slavko Cener in Slobodan Nezirovič.


Marjan Drvarič

Marjan Drvarič


Dolgoletni predsednik sveta Jožek Horvat Muc je namreč s predsedniškega mesta odstopil 24. februarja, 24. maja pa se je podpredsedniškemu mestu v svetu odrekel še Bojan Tudija, ki je kot najstarejši podpredsednik vodil svet po odstopu Horvata Muca.

Drvarič bo poskušal poenotiti in povezati slovenske Rome


Svet je moral tako izvoliti novega predsednika in tudi dva nova podpredsednika, saj je bil še edini podpredsednik sveta Drvarič izvoljen za predsednika. Svet romske skupnosti je sicer neuspešno skušal izvoliti novo vodstvo že na seji 7. maja v Velenju.

Kot poroča Delo, je Drvarič po izvolitvi dejal, da bo vsekakor poskušal poenotiti in povezati slovenske Rome, ki so zdaj razdeljeni v dve struji. Tisto, ki sledi dolgoletnemu romskemu funkcionarju, začetniku organiziranja Romov v Sloveniji in predsedniku Zveze Romov Slovenije Horvatu Mucu, in tisto, ki sledi vodji Foruma romskih svetnikov in ostremu kritiku Horvata Muca Darku Rudašu.

Ni komentarjev: