Radio Študent







Ob svetovnem dnevu Romov 08. aprila smo na Radiu Študent, za Rome in ne-Rome, pripravili koncert v živo skupine Kontrabant. Gosta v oddaji sta bila tudi ga. Irena Zajc in g. Franci Jazbec. G. Irena nam je skozi oči socialne delavke povedala kako zelo potrebno je ustvarjati medkulturni dialog med otroci in tudi znotraj posameznih družin. Saj lahko le na tak način razblinimo stereotipe o Romih. G. Franci, pa je kot vodja Društva Odnos, izpostavil, da so delavnice, kjer se srečujejo romski in ne romski otroci zelo potrebne in pomembne, saj na tak način lahko otrokom približamo različne kulture.
Na RŠ smo otrokom predstavili tudi pravljico, prevedeno v romski jezik, Grdi raček, katero je prebral v eter Emran Sakip. Pravljico je prevedel g. Haris Tahirović.
G. Tahirović je preko radijskih valov opozoril tudi na to da so sredstva namenjena k ohranjanju romske kulture in identitete prenizka in zato projektov ni možno kvalitetno izvesti. RD Anglunipe se zahvaljuje vodstvu RŠ k podpori pri izvedbi romskih oddaj in pri projektih, kateri so pomembni za romsko populacijo. Posebna zahvala tudi skupini Kontrabant,ki je bila pripravljena sodelovati ob dnevu Romov.
Projekt so izpeljali RD Anglunipe in Društvo Odnos v skupnem sodelovanju.
Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS.

Ni komentarjev: