Fotografska razstava "Krvave solze", Razstava bo na ogled od 30. avgusta do 14. septembra v Kulturnem centru Španski borci v Ljubljani, Zaloška cesta 61.


Fotografska razstava "Krvave solze", 

Namen fotografske razstave je ohranitev zgodovinskega spomina na usode žrtev nacističnih koncentracijskih taborišč med II. svetovno vojno, zlasti Romov in obenem tudi ozaveščanje Romov in večinskega prebivalstva o usodi Romov v času holokavsta, saj so te žrtve v veliki meri pozabljene ali celo ignorirane s strani večinskega prebivalstva, malo pa je zavedanja o teh žrtvah tudi med romsko populacijo.      Ker je današnje zavedanje o zgodovini šibko še posebej med mlajšimi, je dan pomemben poudarek pri izbiri zgodovinskih fotografij.
Cilj je izobraziti mlade Rome in tudi večinsko prebivalstvo o pomenu spoštovanja človekovih pravic in potrebe po boju za večjo enakopravnost in družbeno vključenost kot jamstvo, da se kaj takega nikoli več ne zgodi.
Z razstavo obujamo spomin na žrtve holokavsta.
V okviru razstave smo se posvetili preučevanju in spominjanju na grozote holokavsta nad Romi iz obdobja II. svetovne vojne. Fotografije so bile izbrane ob vključitvi mladih iz romske in drugih etničnih skupnosti v načrtovane projektne aktivnosti pod mentorstvom in vodstvom Harisa Tahirovića ter strokovnim mentorstvom fotografa Marka Cotič-Trojerja.

Za podporo se zahvaljujemo Ministrstvu za kulturo, MOL-u Oddelek za mladino, Svetu romske skupnosti in  Kulturnemu centru Španski borci.

Razstava bo na ogled od 30. avgusta do 14. septembra v Kulturnem centru Španski borci v Ljubljani, Zaloška cesta 61.
Več informacij: www.anglunipe.si


Ni komentarjev: