Drage poslušalke in poslušalci romskega spletnega radia Anglunipe, V tokratni oddaji vas vabimo, da prisluhnete novicam v zvezi z razpisom programa za romsko skupnost na področju kulture, katerega razpisuje Ministrstvo za kulturo in katere novosti so uvedli pri sami prijavi.



Drage poslušalke in poslušalci romskega spletnega radia Anglunipe,


V tokratni oddaji vas vabimo, da prisluhnete novicam v zvezi z razpisom programa za romsko skupnost na področju kulture, katerega razpisuje Ministrstvo za kulturo in katere novosti so uvedli pri sami prijavi.
Seznanili vas bomo tudi kako so potekala izobraževanja oz. delavnice na področju pri prijavah na razpise, tako na lokalni kot državni ravni, za romsko skupnost, katere je organizirala in izvedla Zveza romske skupnosti Umbrella-Dežnik v prostorih romskega društva Romano Veseli v Novem Mestu in v Ljubljani in v prostorih Romskega informacijskega centra Anglunipe. V prihodnje se bodo tovrstne delavnice izvajale tudi v Mariboru.
Povabili vas bomo tudi k sodelovanju na literarni natečaj »V sožitju«, katerega Zveza Umbrella-Dežnik in Romski informacijski center izvajata že 4. leto zapored. Prijave na  literarni natečaj za najboljšo zgodbo, poezijo ali drugo literarno, na temo Romi, ljubezen, sožitje ter mir so možne do 30.10.2017. Vse zainteresirane vabimo, da literarna dela oddajo na naš e-naslov, ki se glasi drustvo.anglunipe@gmail.si. V kolikor ne utegnete poslušati radijske oddaje, pa se vseeno želite sodelovati na Literarnem natečaju si pogoje sodelovanja, ocenjevanja in razglasitev najboljših prispelih del, lahko ogledate na spletni strani www.anglunipe.si.
V oddaji pa vas bomo seznanili tudi še z ostalimi prihajajočimi kulturnimi in izobraževalnimi dogodki, katere pripravlja Zveza Umbrella-Dežnik v sklopu programa JR-PRSRomi 2017, katerega podpira Urad za narodnosti Republike Slovenije.



Dragone romalen palem sam tumencar 4 droma ko čhon kataro 20:00 điko 22:00  dakikija tumaro radio Anglunipe maj but romane nevepija thaj multi kulti thaj sikavipe romani edukacija thaj aver nevepija.
Maj but informacije šaj te arahken ki amari strana www.anglunipe.si


Do slišanja,
vaša radijska ekipa RIC
 

Program je  podprt strani Urada RS za narodnostna vprašanja za spodbujanje vključevanje in razvijanje romske skupnosti in integracije.


Ni komentarjev: