Dragi poslušalci, drage poslušalke!

V tokratni romski radijski oddaji Anglunipe, ki bo na sporedu 23.1.2017 smo za vas pripravili kar nekaj aktualnih in predvsem zanimivih novic, ki so vezane za romsko skupnost. Spregovorili bomo o komisarju Sveta Evrope za človekove pravice, gospodu Nilsu Muižnieksu, kateri bo izvedel redni obisk Slovenije od 20. do 23. marca 2017.
Obisk se bo osredotočil na tri teme, in sicer: človekove pravice Romov in izbrisanih, človekove pravice migrantov, prosilcev za azil in beguncev; in vpliv ekonomskega pomanjkanja in revščine na uživanje človekovih pravic. Med drugim bomo spregovorili tudi o tri četrtine romskih svetnikov in tri od štirih najpomembnejših zvez Romov – z Dolenjske in iz Ljubljane, ki so že 10. februarja premierju Miru Cerarju poslali pismo z zahtevami za ureditev položaja romskih naselij. Takšne enotnosti Romi v svojih zahtevah doslej niso še nikoli dosegli. Pismo, ki je nastalo v okviru Foruma romskih svetnikov, je bilo javno objavljeno.

Za vse vas, ki bi nam želeli morda kaj sporočiti, povedati ali pa tudi pripomniti, lahko to storite tako, da nam pišete na naš email naslov in sicer na: drustvo.anglunipe@gmail.com in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Delo radijske ekipe Anglunipe in Romskega informacijskega centra Anglunipe, lahko spremljate tudi na naši spletni strani www.anglunipe.si.

Vse to in še kar nekaj zanimiv novic samo v tokratni oddaji dne 23.1.2017 s pričetkom ob 20.00 uri, zato nas ne pozabite poslušati.


Do slišanja,
vaša radijska ekipa RIC.

Ni komentarjev: