Danes bo, od 20:00 do 22:00 ure, na sporedu že deseta romska oddaja na našem spletnem radiu RIC. Najprej boste prisluhnili novicam "Romi pri nas in po svetu",

Še en sistemski poraz Slovenije?
Poleg odškodnine zaradi nehumanega ravnanja bo morala Slovenija predvidoma urediti položaj več sto Romov, ki v naseljih v različnih občinah živijo v enako brezpravnem položaju. »Presenečeni smo nad tem, da vlada Romom v Strasbourgu vztrajno nasprotuje pri iskanju tako osnovne človekove pravice, kot je pravica do vode,« je včeraj dejal predstavnik Amnesty International Slovenije Blaž Kovač. »Pričakujemo, da bo Slovenija na podlagi teh dveh primerov morala zadeve sistemsko urediti – kot je morala to storiti že pri izbrisanih.«  


Kaj je pri Romih »drugače«?
Romske vrtce in romske inkubatorje, ki so največkrat združeni, je država podprla v okviru projekta Skupaj do znanja. Delno so se programi financirali iz sredstev EU. Ker se je financiranje EU iz preteklega finančnega obdobja izteklo, novo pa se še ni začelo, je država projekt kar opustila. Če bi se to zgodilo v neromskih vrtcih in bi jih država zaprla, bi nastal prvovrsten škandal. Pri Romih je vse drugače.


  po novicah pa bodo sledile vaše glasbene želje in dobra romska glasba v sklopu oddaje z naslovom "Multi kulti". Vabljeni k poslušanju danes ob 20.-ih.
Avdive kataro 20:00.đi 22:00 časo tumaro romano radio. Anglunipe romane nevepija Roma amede Roma kotarsa sasti luma aven ameca ašunen tumaro romano Radio.
www.anglunipe.si


Pripravil: RIC Anglunipe  10.2.2016

Ni komentarjev: