Tabor mladih Ankaran

Ankaran: 20.-23.07.2013
Zveza romske skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik in Društvo Romski informacijski in znanstveno raziskovalni center Slovenije – Anglunipe sta v sklopu projektnih aktivnosti v letu 2013 organizirala učni tabor za romske mladostnike in mlade drugih etničnih skupin z naslovom Tabor mladih Ankaran, ki je potekal od 20.-23. julij 2013.

Namen tabora je bil medsebojno druženje in učenje o romski kulturi, identiteti in zgodovini ter usposabljanje za prostovoljno delo in pomoč v društvih, pridobivanje osnovnih vedenj in veščin medčloveških odnosov in vrednot, prepoznavanja etničnih in kulturnih vrednot drugih družbenih in kulturnih skupin,  ter pridobivanje znanj in veščin o družbeni angažiranosti, odkrivanja pojavnih oblik neenakopravne obravnave (diskriminacije) s pomočjo ustvarjalnih aktivnosti.

Program tabora je vseboval 6 tematskih sklopov: Rom Romu – kulturni vidik; Človek človeku – socialni vidik; Živimo skupaj – medkulturni dialog in prostočasne aktivnosti; Učimo in družimo se skupaj – vseživljenjsko učenje; ter Kopija enaka originalu – ustvarjalni vidik s fotografskimi delavnicami.
Mentorji-moderatorji na taboru so bili: Haris Tahirović, Adnan Blažević, Marko Nežič in Cvetko Tovornik.
 
Sofinancerji tabora : MNZ , Služba za narodnosti RS , MIZŠ Slovenije, MOL – Urad za mladino
    
Pripravil: Haris Tahirović


 
Foto: Mladi