ŠTUDIJSKI OBISK MLADIH IZ DRŽAV EU IN JUGO-ZAHODNE EVROPE V LJUBLJANI

 


07. 05. 2013
ŠTUDIJSKI OBISK MLADIH IZ DRŽAV EU IN JUGO-ZAHODNE EVROPE V LJUBLJANI

V prostorih Društva Romsko informacijski in znanstveno-raziskovalni center Anglunipe v Ljubljani smo 25. 4. 2013 gostili mlade iz Evrope in Balkana pod okriljem Zavoda Movit - program Mladi v akciji.
Študijskega obiska se je udeležilo 12 mladih iz držav EU in iz držav jugo-zahodne Evrope, 6 mladih iz Društva Anglunipe – RIC (v nadaljevanju: Društvo) ter predstavnika iz Romskega akademskega kluba mladih romskih študentov iz Murske Sobote.

Delovanje romskega Društva v Ljubljani sta predstavila Haris Tahirović in Cvetko Tovornik, ki sta udeležence študijskega obiska seznanila z aktivnostmi Društva ter z vključevanjem mladih Romov in širše populacije v naše dejavnosti. V drugem delu študijskega obiska je o romski kulturi in zgodovini Romov v Sloveniji predavala dr. Vera Klopčič, višja znanstvena sodelavka iz Inštituta za narodnostna vprašanja.
Mladi iz držav EU in Balkana so bili navdušeni nad obiskom, saj so imeli priložnost spoznati Rome iz Slovenije, izrazili pa so tudi zanimanje in interes za programe in aktivnosti, ki jih izvajamo.


                        
                                     
                                                                                       
                                                                                                                                         

Tekst: Cvetko Tovornik
Slike: Sadik Ervin, Daniel Peer